tisdag 20 mars 2012

nairobi

nu ar vi alltsa i nairobi i kenya och det var nog lika bra att vi inte hade nagra forvantningar for det finns inte rattvisa ord utan maste upplevas! afrika ar inte som nagonting annat!! har i nairobi bor det cirka 3 miljoner manniskor. vi har inte kunnat tagit narga bilder utanfor hostelet an eftersom att det inte passar sig. nar vi gar pa gatorna och missforsta mig inte, men vi ar de enda vita, de enda som inte ar kenyaner egentligen. tva dagar mitt i stan och jag har sett tva andra turister totalt. sa att tro att man ska forska smalta in och att folk inte ska se att man ar turist ar bara att glomma haha. men vilket harligt satta att uppleva kulturen! det ar folk overallt sa att stalla sig och fota massa framlingar at inte aktuellt, men ni forstar nog :)

vi har fatt ett sa fint bemotande av alla kenyaner sedan vi kom hit!! de ar massa som kommer fram och pratar med oss och skrattar och valkomnar oss. sjalvklart ar det manga som vill gora affarer med en och sa, men med tanke pa vilken fattigdom de lever i ar det fantasiskt hur glada de fortsatter att vara aven om de far "nej, nej, nej" pa allt de vill erbjuda. men man ma ocksa vara lite streetsmart saklart ;)

hostelet vi bor pa ar ett riktigt skont backpackerstalle sa vi trivs bra! eld och ol pa kvallarna och langa samtal med andra skona resenarer!! kan inte bli battre! om det ar varmt? sjalvklart ar det varmt men inte extremt. dessutom ar det en viss kladkod att se pa de andra sa langbyxor och t-shirt om vi ar i staden. bikinin far vanta till stranderna ;) men hur skont som helst!

idag har vi varit pa ambassaden och sokt visum i tanzania sa allt ska vara ordnat till torsdag da vi aker. imorgon har vi fatt aran att uppleva en speciell sak. en av vara nyfunna vanner som arbetar har har ocksa en skola i nairobis slumomrade for barn som inte har rad att ga i en vanlig skola. det ar mestadels gatubarn som sover i skolan eller pa gatan. imorgon ska vi aka dit och besoka dem och forhoppningsvis kan vi bidra med nagot. vi har bland annat kopt 120 skrivbocker for sadar 250 kronor.
om ni ar nyfikna kan ni ga in har och lasa om dem: http://whatnowphoto.blogspot.com/2011/01/overseers-education-centre-in-kangemi.html
vi kommer att ta massor av bilder och skriva mer nar vi varit dar. om man inte var odmjuk innan blir man verkligen det av att se dessa glada manniskor, dar majoriteten av befolkningen lever pa under 1 dollar per dag.

ma bast tills nasta gang (det tog over en timme att ladda upp dessa bilder fran vart internet sa ha oversende!)
Pusss och kram till er!

vart egna fina dubbelrum ..






6 kommentarer:

  1. Härligt att få se lite bilder. Maten ser god ut, och ni ser verkligen ut att må bra. Kram från ett kallblåsigt Östersund.

    SvaraRadera
  2. Ni ser ut att trivas! Härligt att kunna hjälpa till också :)

    Jag vill inte precis göra er avundsjuka men här har vi toppenväder! Blåst (läs storm), nederbörd (läs regn, snö och hagel) och allmänt muligt.
    Kram på er!

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Kul att se att ni verkar trivas i Nairobi, jag skriver under på er beskrivning av hur det är. Jag gjorde också ett besök i slummen och det var en overklig upplevelse. Vi besökte bla ett projekt som Sida stöttar, det var positivt - jag tror namnet var Waya Waya. Skippar ni Mombasa eller blir det senare i er resa. Har just sett filmen Den vita massajen som jag tycker beskriver miljöerna bra.
    Fortsätt njuta av er resa önskar Yvonne H

    SvaraRadera
  4. Åh nu var det mycket att läsa - spännande- och jag håller med övriga - ni ser ut att må fint. Vad är det för mat som bilden visar? - stora portioner verkar det som. Ha det jättebra - kramar!!! Haidie

    SvaraRadera
  5. Wow nu är ni där! Så himla häftigt. Jag får tillbaka känslan från när jag var i fattiga Etiopien och åkte runt i landet och såg landskapen... ta in alla intryck... det är som du säger, det måste verkligen upplevas på riktigt. Ska bli så kul att läsa om era äventyr! PUSS (skype när som helst sen, ingen stress. Men bra att det finns :)) amorcito

    SvaraRadera
  6. Pontus Grönlund25 mars 2012 kl. 07:48

    Låter skönt med strand öl och värme! :)
    Ska hälsa från mig farsan och sanna och dom andra :)

    SvaraRadera