lördag 14 april 2012

kristoffer speaking

Hej alla!

Vi planerar att vara i Zanzibar tills pa mandag sen pyser vi nog in till Dar Es Salaam och vidare mot Tanga, Arusha och Kilimanjaro. Fast vi maste kolla mer noga pa vart vi vill, stora delar av norra Tanzania kan vara svart att besoka under stora regnperioden som ar nu fran mars till sista Maj ca.
 Vi bor i en by som heter Paje som ligger ca 1 timme soder om Stone Town som ar huvudstad pa Zanzibar. Det finns mycket att gora haromkring, manga olika strander, en djungel och ibland aker vi in till Stone town for att kopa nagot eller ta ut pengar fran bankomaten.

Paje ar valdigt litet men riktigt kul och vi har hyrt en lagenhet i lite mer an 2 veckor valdigt billigt. Dom vi bor med reser oxa fast dem flesta jobbar har pa hostels eller som surf instruktorer etc. Vi har fatt nagra "Kite surfing" lektioner gratis och har lart oss att flyga draken och teori. Vi saknar 3 timmars undervisning med surfbradan fran en komplett kurs. Skit kul!

Pa dagarna ar vi mycket pa en restaurang/resort som heter "Paje by night" och badar i polen och dricker/ater och umgas, nar det ar hogt vatten i havet sa gar vi till stranden, om det ar lagt sa gar vattnet ut nagon kilometer. vi kan ga overallt inom 5 minuter sa vi hoppar emellan mycket. Vi ar oxa mycket tillsammans med de som vi bor med pa deras hostel och umgas med de nya gasterna etc, de kommer oxa hem till oss.

Vi hade hoppats pa att Henke skulle komma ner i Maj pa en semester men med lagsesongen i norra Tanzania sa blir det inte, men han kan mota upp oss senare pa resan
Istallet har vi bestamt att aka till Syd-Afrika. Vi diskuterar att antingen ta ett flyg fran Dar es Salaam till Johannesburg eller aka buss/bil/tag ner fran dar es salaam genom Tanzania - Mozanbique - botswana - swaziland - Malawi. I syd afrika vill vi aka fran Johannesburg till DUrban pa kusten sen ner langskusten. Kanske 2 manader totalt
vi uppdaterar om varan rese plan om nagra dagar!!

tack for att ni laser och hoppas att alla mar bra. Miss you! Kristoffer

2 kommentarer:

  1. Kul att läsa om era resplaner, så vet vi på ett ungefär var ni kommer hålla hus den närmsta tiden :)

    Vi saknar er också!!

    SvaraRadera
  2. Kul att ni har tagit er tid att skriva lite mer om era planer framåt och att vi får vara med lite på era äventyr genom de bilder ni lägger upp. Jag förstår att det är ett liv ni njuter av.
    Saknar er också!

    SvaraRadera