torsdag 4 oktober 2012

Thai Farm Cooking School

En av de sakerna jag verkligen ville göra i Chiang Mai har vi nu gjort ; att gå på matlagnings-kurs och lära sig att laga thaimat! Det var verkligen jättekul.

Man fick välja 5 stycken rätter man ville laga, så tillsammans har vi nu lärt oss: red curry, green curry, chicken with cashew nuts, vegetable thaisoup, coconutmilk soup, spring rolls, pad thai, mango with sticky rice, banana with coconutmilk. Är superstolt. Dessutom fick vi ju såklart äta alla rätter vi lagade så vi var ganska mätta för att säga det så. Det var en lång dag från morgon till sena eftermiddagen. Vår lärare var så himla rolig och duktig, och dessutom hade vi en rolig grupp så det vart många skratt.

Detta är en turistgrej som erbjuds över hela Chiang mai, jag skulle rekomendera det till alla! Det finns många olika kurser att välja på. Den vi valde ligger på en organisk farm en bit utanför staden. Så vi började med att gå runt i trädgården där de själva odlar många av ingredienserna. Sedan fick alla ett eget kök och då var det bara att börja laga, under instruktioner givetvis. Emellanåt gick vi tillsammans ut på verandan för att äta upp maträtterna. Min green curry blev väl inte helt lyckad kanske men annars smakade allt utsökt. Det var jättekul!! Recepten fick vi med oss hem så det blir nog några middagar hemma senare med thaimat.

Det bästa med Thailand är maten och framförallt de genuina och trevliga människorna. Kan absolut se varför alla gillar det här landet och återvänder gång på gång. Fullkomligt älskar Thailand och dessa människor!

2 kommentarer:

  1. Men herreguuuud vaaaad goooott!! :)

    Detta väntar jag på att få smaka när ni kommer tillbaka!!

    Spännande!

    SvaraRadera